Aktuelno

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 43 > >>
 
 
14.06.2022

Učencem OŠ Kobarid smo izvedli predstavitev tehničnih poklicev in predstavitev poteka dela v podjetju Siapro od načrtovanja hidroelektrarne, do končnega izdelka. Energija je prisotna vse okoli nas je bil naslov teme letošnjega obiska OŠ Kobarid, v okviru katerega smo si poleg poteka izdelave hidroelektrarne ogledali še bližnjo malo hidroelektrarno na Slapu ob Idrijci.

Namen projekta »Partnerstvo za kadre« je boljša prepoznava tehničnih poklicev med mladimi v Posočju in v širši regiji. Aktivnejše vključevanje podjetij v proces usmerjanja mladih za svoje potrebe in za odločanje za tehnične poklice, približevanje šolajoči se mladini osnovnih šol in srednjih šol tehnične poklice in aktivnejša vloga šol in s tem spodbujanje mladih za tehnično stroko ter vključevanje ponujenih aktivnosti iz gospodarstva v letni delovni načrt šol, so pomembni cilji projekta, kateremu smo pridruženi tudi v podjetju Siapro.

V letu 2022 so si Siapro delovni proces od konstruiranja, do izdelave hidroelektrarn ogledali učeni OŠ Kobarid, v prejšnjih letih pa učenci OŠ Most na Soči in OŠ Deskle.

 
 
 
23.05.2022

Konferenca Siapro je dvodnevno srečanje zaposlenih z netesnejšimi poslovnimi partnerji. Cilj konference je vzpostaviti okolje za strokovnjake, prodajnike in odločevalce z izmenjavo idej, dobrih praks in izkušenj ter predstavitev dosežkov podjetja Siapro. Letošnje konference se je udeležilo 24 poslovnih partnerjev in prodajnih agentov iz skupno 12 držav. Predstavili smo tudi dosežke na področju proizvodnje in prodaje hidroelektrarn.

Za rdečo nit Siapro konference 2022 smo izbrali slogan »Usmerjeni v zeleno prihodnost«.
V letošnjem letu smo realizirali nakup podjetja Strojrem iz Hrvaške in s tem potrojili število zaposlenih. Prodajni program Siapro tako po novem zajema poleg hidroelektrarn do 10 MW, peskalnih strojev in livarske opreme še transporterje ter razno opremo za avtomatizacijo, robotizacijo in digitalizacijo proizvodnje.

Dobro vzdušje navadno popestrimo z obiskom lokalnih znamenitosti, nad katerimi so tuji gostje vedno navdušeni. Tokrat smo obiskali Bled z Blejskim gradom, enega izmed biserov Slovenije.

Letošnje srečanje na Siapro konferenci 2022 je bilo zagotovo dobra podlaga za prihodnje odločitve pri prodaji naše opreme na svetovne trge. Konferenca namreč nudi odlično priložnost za razpravljanje o aktualnih trendih in inovativnih tehnologijah prihodnosti. 
 
 
25.04.2022

Podjetje Siapro d.o.o. ima po novem več kot 65 visoko strokovno zaposlenih in 3.860 m2 pokritih proizvodnih površin, kar nam omogoča najmanj podvojitev proizvodnih zmogljivosti v letu 2023.

SIAPRO d.o.o je mednarodno priznano inženiring podjetje s proizvodnjo. Na trgu smo prisotni od leta 1993. Prihodnje leto bomo praznovali 30 let delovanja. Zaradi širitve poslovanja smo v letošnjem letu realizirali več kot 2 mio eur vredno investicijo in izvedli pomemben korak v nadaljnjem razvoju podjetja. Kupili smo podjetje Strojrem iz Hrvaške. Z nakupom smo zagotovili dodatne proizvodne zmogljivosti, in sicer:
-    2.600 m2 dodatnih pokritih proizvodnih prostorov,
-    4.200 m2 dodatnih površin za dodatno širitev proizvodnje,
-    50 dodatnih visoko strokovnih zaposlenih, s čimer se je redna ekipa Siapro povečala na 78 oseb. Končno smo dosegli cilj, da imamo dovolj usposobljenih inženirjev za kontinuirano delo na stalnem razvoju opreme.

Strojrem na trgu uspešno deluje že 31 let. Siapro sodeluje na področju strojegradnje s Strojremom že 17 let, zato tudi številni naši partnerji podjetje že poznajo. Z nakupom smo naše znanje in projekte še nadgradili, s čimer bomo kupcem v prihodnje omogočili še boljšo storitev in še boljšo kakovost strojev in opreme.

Proizvodnja transporterjev je bil do sedaj glavni prodajni program podjetja Strojrem. Z nakupom smo razširili prodajni program tehnologij za transport sipkih in kosovnih materialov ter transporterjev v industriji reciklaže (transport, skladiščenje, doziranje, drobljenje in ločevanje materialov ter nakladanje in pretovarjanje materialov). Ponujamo projektiranje s pomočjo 3D projektivnih orodij, proizvodnjo, montažo in servis opreme.  
Rešitve transporta se uporabljajo za biomasna postrojenja, industrijo alternativnih goriv in odpadkov, industrijo kmetijskih proizvodov in žit, proizvodnjo cementa, ometa in apna, rešitve za livarstvo, metalurgijo in rudarstvo, rešitve za luke in terminale, za gradbeništvo in podobno.

S pridobljenimi proizvodnimi kapacitetami, z okrepljeno profesionalno inženirsko ekipo, s ponujanjem sodobnih rešitev in novih tehnologij, z opremo 100% proizvedeno v EU, bomo lahko kupcem v prihodnje zagotavljali dodatne visoke standarde kakovosti za ves prodajni program Siapro. Prodajni program Siapro zajema med drugim proizvodnjo hidroelektrarn do 10 MW.

Bližina letališča Zagreb (50 min vožnje) nam še dodatno izboljšuje pogoje za neovirano komunikacijo s poslovnimi partnerji in kupci. Z nakupom omogočamo nadaljnjo rast pojdeta Siapro in širitev na nove trge.


Franci Jezeršek
direktor Siapro d.o.o.
član uprave Strojrem d.o.o.  

Video Strojrem

pdfSPOROČILO ZA JAVNOST_Povečanje kapacitet_Prevzem podjetja Strojrem d.o.o._Hrvaška

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 43 > >>
SIAPRO d.o.o.
Postaja 9
5216 MOST NA SOČI
Slovenia, EU

T: +386 5 3841 632
F: +386 5 3841 630
E: hydro@siapro.si
W: www.siapro.eu

Pratite nas na
     
Kontaktirajte nas >


Zaupajo nam
mHE Žaga
mHE Jerala
mHE Kogoj
mHE u Africi
mHE Kavčič
mHE Cerknica
mHE Hobovščica
mHE u Srbiji
mHE Hobovščica zajetje
mHE Žaga