Aktuelno

 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 43 > >>
 
 
16.11.2022

Kaplanove turbine prikladne su za aplikacije s malim padom i velikim protokom. Siapro Kaplan turbine imaju učinkovitost od preko 92% i veliku fleksibilnost. Potpuno testirana tehnologija za najbolje rezultate iskorištenja energije. Instaliramo pouzdane industrijske standardne komponente za dugo dobo uporabe.

 
 
 
 
27.10.2022

šolstva. Namen je boljše prepoznave tehničnih poklicev med mladimi v Posočju in regiji, aktivnejše vključevanje podjetij v proces usmerjanja mladih ter aktivnejša vloga šol in s tem spodbujanje mladih za tehnično stroko (vključevanje ponujenih aktivnosti iz gospodarstva v letni delovni načrt šol).

V projekt so vključene občina Bovec, občina Kobarid, občina Tolmin in občina Kanal ob Soči ter podjetja in šole z območja vseh štirih občin. Projekt poimenovan Partnerstvo za kadre povezuje Posoški razvojni center. Financirajo ga občine in gospodarske družbe iz Posočja.

V začetku šolskega leta 2022 so nas obiskali učenci iz OŠ Kanal. Predstavili smo jim inženiring podjetje Siapro, ki med drugim deluje na področju konstruiranja, proizvodnje in prodaje malih hidroelektrarn.  Učenci so si ogledali delovno mesto  elektro-projektant pri povezavi in kontroli stroja na daljavo, delovno mesto monter pri sestavi vodne turbine za hidroelektrarno in delovno mesto projektant – konstruktor pri 3D načrtovanju. Ogledali smo si tudi naš konkreten izdelek, to je manjši Siapro peskalni stroj v obratovanju, na katerem smo predstavili učinke peskanja. Podjetje Siapro smo jim predstavili tudi na splošno. Trenutna Siapro hidroelektrarna v proizvodnji oziroma končni montaži ki smo jo videli je na primer namenjena za Japonski trg.

Za konec smo se odpeljali še na ogled nam najbližje v Siapro narejene male hidroelektrarne v obratovanju, to je hidroelektrarna na Slapu ob Idrijci.

 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 43 > >>
SIAPRO d.o.o.
Postaja 9
5216 MOST NA SOČI
Slovenia, EU

T: +386 5 3841 632
F: +386 5 3841 630
E: hydro@siapro.si
W: www.siapro.eu

Pratite nas na
     
Kontaktirajte nas >


Zaupajo nam
mHE Hobovščica zajetje
mHE Kogoj
mHE u Africi
mHE Hobovščica
mHE Žaga
mHE Kavčič
mHE u Srbiji
mHE Jerala
mHE Cerknica
mHE Hobovščica zajetje