Energija je prisotna vse okoli nas, predstavitev tehničnih poklicev s potekom izdelave hidroelektrarn in ogledom male hidroelektrarne Slap ob Idrijci


14.06.2022

Učencem OŠ Kobarid smo izvedli predstavitev tehničnih poklicev in predstavitev poteka dela v podjetju Siapro od načrtovanja hidroelektrarne, do končnega izdelka. Energija je prisotna vse okoli nas je bil naslov teme letošnjega obiska OŠ Kobarid, v okviru katerega smo si poleg poteka izdelave hidroelektrarne ogledali še bližnjo malo hidroelektrarno na Slapu ob Idrijci.

Namen projekta »Partnerstvo za kadre« je boljša prepoznava tehničnih poklicev med mladimi v Posočju in v širši regiji. Aktivnejše vključevanje podjetij v proces usmerjanja mladih za svoje potrebe in za odločanje za tehnične poklice, približevanje šolajoči se mladini osnovnih šol in srednjih šol tehnične poklice in aktivnejša vloga šol in s tem spodbujanje mladih za tehnično stroko ter vključevanje ponujenih aktivnosti iz gospodarstva v letni delovni načrt šol, so pomembni cilji projekta, kateremu smo pridruženi tudi v podjetju Siapro.

V letu 2022 so si Siapro delovni proces od konstruiranja, do izdelave hidroelektrarn ogledali učeni OŠ Kobarid, v prejšnjih letih pa učenci OŠ Most na Soči in OŠ Deskle.
SIAPRO d.o.o.
Postaja 9
5216 MOST NA SOČI
Slovenia, EU

T: +386 5 3841 632
E: hydro@siapro.si
W: www.siapro.eu

Pratite nas na
       
Kontaktirajte nas >


Zaupajo nam
mHE Žaga
mHE Jerala
mHE Kogoj
mHE u Africi
mHE u Srbiji
mHE Cerknica
mHE Hobovščica
mHE Kavčič
mHE Hobovščica zajetje
mHE Žaga